Menu

Recordaantal Vekabo-leden wint Zoover Award

Vekabo telt 49 Zoover-Award-winnaars. Daar zijn we behoorlijk trots op!

Op 29 september 2016 zijn de winnaars van de Zoover-Award bekend gemaakt. En wat blijkt? Een zeer groot aantal van de winnaars is Vekabo-lid: we hebben 49 winnaars! Voorzitter Ellen Kok: 'Vanzelfsprekend ben ik trots op al onze leden, maar deze prestatie is toch echt uniek.'

Een groot aantal Vekabo-leden is in de Zoover-Award-prijzen gevallen, in totaal 49 Vekbo-leden! Zeer opvallend is dat van de 61 winnende CharmeCampings er 49 Vekabo-lid zijn. En onder deze 49 winnaars bevinden zich dé 2 Gold-Award-winnaars! De resterende 47 zijn winnaar van de Zoover Orange Award. Maar daarmee zijn we er nog niet. Daarnaast vielen 2 Vekabo B&B's en pensions in de prijzen, is er één prijswinnaar in de categorie vakantiehuizen en één in de categorie vakantieparken en bungalowparken (allen Zoover Orange Award-winnaars)! Hiep, hiep, hoeraaa voor hen!

Charme Camping Winnaars
De winnaar van de Zoover Gold Award ‘Best’ in de categorie CharmeCamping 2016 is Camping Bosveen uit Klazienaveen. De eigenaren van deze camping, familie Kroezen, sleepten het hoogste cijfer in de wacht, een 9,8(!), en kregen hiervoor 51 stemmen.

Eigenaresse Janny Kroezen: ‘Deze prijs is een bekroning op ons werk. Vorig jaar wonnen we zilver, en nu goud. En dat terwijl onze camping nog maar 5 jaar bestaat. We zijn enorm blij met deze prijs. En onze gasten? Die leven mee. Bij thuiskomst na de Zoover Award-uitreiking, stonden onze vaste gasten ons met bloemen op te wachten bij het hek. Wat een feest!’
Zoover-winnaars 2016
Minicamping De Nesse uit Limmen is de winnaar van de Zoover Gold Award ‘Most Popular’. Zij kregen hiervoor het cijfer 9,2 en ontvingen 291 stemmen. Eigenaresse Nathalie Adrichem van Camping De Nesse over het winnen van de Zoover Gold Award ‘Most Popular’: 'We genieten tot in onze tenen van het winnen van deze prijs. Deze award is voor ons de kers op de taart en een heel mooie erkenning.’

Zoover Orange Award
In de categorie Charme Camping ontvingen 43 Vekabo-campings de Zoover Orange Award, met cijfers tussen de 9,8 en 9. De hoogst genomineerde camping voor de Zoover Orange Award is Minicamping De Kreekrug uit het Zeeuwse Grijpskerke. Zij behaalden het rapportcijfer 9,8 en ontvingen 48 stemmen. Boerderijcamping Van ’t Zandeind uit Riel behaalden de 2e plaats met een 9,7 en 69 stemmen.

Grote Campings
In de categorie Grote Campings heeft Camping De Flierweide uit Bathmen een 4e plaats behaald en dus een Zoover Orange Award in de wacht gesleept met een 9,6 en 59 stemmen.

B&B's & Pensions
In de categorie B&B's en pensions heeft Boerderij De Fryhof uit Grootschermer de Zoover Orange Award ontvangen, met het cijfer 9,5 en 19 stemmen. Ook Boerderij Hazenveld (+minicamping) uit Kockengen sleepte de Zoover Orange Award in de wacht, met een 9,2 en 53 stemmen.

Vakantiehuizen
In de categorie Vakantiehuizen is accommodatie Landrijk De Reesprong uit Buurse de winnaar van de Zoover Orange Award, met het cijfer 9,7 en 23 stemmen.

Vakantie- & bungalowparken
In de In de categorie Vakantieparken & bungalowparken kunnen wij met trots melden dat tussen de bekendere ketens als Landal ook één Vekabo-lid te vinden is, namelijk Vakantieboerderij Schuppen Recreatie uit Gelselaar. Deze accommodatie heeft een Zoover Orange Award gewonnen met 9 punten en 62 stemmen.

Alle winnaars van alle Zoover-awards worden namens voorzitter Ellen Kok-Hendriks van harte gefeliciteerd door het bestuur van Vekabo. Ellen Kok: ‘De gasten die bij jullie, Zoover Award-winnaars én Vekabo-leden, over de vloer komen, hebben gesproken. En wat zeggen zij met het uitdelen van deze prijs? De kwaliteit, service en gastvrijheid van deze campings en accommodaties is uitstekend. Dit vindt het bestuur een geweldige prestatie.’

Wanneer een Zoover Award?
De best gewaardeerde accommodaties (met hoogste gemiddelde score) en populairste (met meeste stemmen) zijn beloond met een Gouden Award. Alle accommodaties die een 9 of hoger scoren, krijgen een Oranje Zoover Award. Ook is er een award uitgereikt voor best gewaardeerde accommodatieland.

Over de Zoover Awards
De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen in de branche. De Awards geven sinds een aantal jaren erkenning aan de best gewaardeerde reisorganisaties en accommodaties in Nederland. Door te stemmen en cijfers toe te kennen aan de gezichtsbepalende organisaties en accommodaties bepaalt de consument wie er wint.

Meer weten?
Kijk dan op www.zooverawards.nl.