Menu

Ontdek Overijssel

Van historische hanzesteden tot uitgestrekte natuurgebieden

Heuvels, rivieren, meren, bossen en heidevelden worden in Overijssel afgewisseld door historische steden, romantische landgoederen en karaktristieke dorpjes. In de middeleeuwse stadjes waan je je in een mum van tijd in een lang vervlogen verleden van handel en welvaart. De rivier de IJssel heeft hier eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld. Door de strategische ligging aan de rivier floreerden de prachtige steden Zwolle, Kampen, Deventer en Hasselt eeuwenlang als hanzestad.

 

 

 

Vandaag de dag zorgt de IJssel voor een groen en gevarieerd landschap en ongerepte natuurgebieden. Een bezoek aan Giethoorn, 'het Venetië van het noorden', is een must. Ook de Nationale Parken zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. De Sallandse Heuvelrug is bijna on-Nederlands. Het nationale park in het hart van Overijssel kenmerkt zich door golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vennen. Een fantastisch fiets- en wandelgebied. In Nationaal Park de Weerribben wisselen water en land zich af. Het is dan ook niet voor niks een thuis voor meer dan 150 soorten broedvogels.  

 

 

 

In kunstenaarsstadje Ootmarssum bruist het culturele leven, getuige de vele kunstateliers, galeries, musea en antiek- en curiosazaken. Met avonturenpark Hellendoorn en Ponypark Slagharen is er ook voor kinderen veel te beleven. In Overijssel vind je diverse Vekabo campings en accommodaties. Een deel van die campings heeft zelfs een gezamenlijke website, onder de naam Boerencampings Overijssel, voor nog meer informatie. Ontdek het zelf, ontdek Overijssel!


Bekijk alle accommodaties