Menu

Ontdek de provincie Utrecht

Natuurlijk dichtbij de stad

De kleinste provincie van Nederland, dat is Utrecht. Maar misschien ook wel de meest veelzijdige. Waar natuur en stad nooit ver weg zijn. De bruisende steden Utrecht en Amersfoort bieden een prachtige, historische centra, levendige terrassen en een rijke cultuur. En in het groene buitengebied vind je bossen, water, het eindeloze polderlandschap en pittoreske dorpen vol cultuurhistorie. Ontdek deze veelzijdige provincie. Natuurlijk dichtbij de stad!

 

 

 

Op een zonnige lente- of zomerdag zijn de terrassen aan de kanalen van Utrecht misschien wel de mooiste van Nederland. Maar wie verder kijkt ziet dat de stad ontzettend veel te bieden heeft. Van het culturele hart in TivoliVredenburg tot de hippe restaurantjes in de Voorst tot Voorst straat en van het multiculturele Lombok tot de archeologische historie Castellum Hoge Woerd. En wie na een gezellige dag Utrecht toe is aan de rust van de natuur komt op de Utrechtse Heuvelrug geheel aan z'n trekken. Dit nationaal park met heerlijke heidevelden, eindeloze bossen én historische landgoederen met prachtige kastelen biedt een aangename afwisseling tussen cultuur en natuur.

 

 

 

In het pittoreske Spakenburg krijg je direct het gevoel door een historisch schilderij van een vissersdorp te wandelen. In het levendige dorp ontmoeten dorpsbewoners elkaar graag in de buitenlucht, zoals bij de schitterende oude scheepstimmerwerf. Zin om ook zelf het water op te gaan? Ga dan mee met een botter vaartocht over het Eemmeer, ofwel de voormalige Zuiderzee. Bij Paleis Soestdijk ervaar je het Koningshuis van dichtbij.  Van de koninklijke residentie tot het zeventiende-eeuws jachthuis : de geschiedenis is nog steeds voelbaar op de plek waar Koningin Juliana en Prins Bernhard vele jaren woonden.

 

 

 

Het Rietveld Schröderhuis is het meesterwerk van architect-ontwerper Gerrit Rietveld en alleen hierom al moeite waard om de stad Utrecht te bezoeken. Het unieke huis is volledig uitgevoerd volgens de ideeën van de kunstbeweging De Stijl. Een ander sterk staaltje architectuur is weer terug te vinden in het buitengebied. In de vorm van de Oude- en Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Grebbelinie.  Deze vernuftige werken vormden eeuwenlang de ruggengraat van onze defensie. Vandaag de dag zijn er nog diverse restanten van de linies zichtbaar en te bezoeken. Zoals de vele forten en kazematten, nu gelegen aan prachtige fiets- en wandelroutes in het Utrechtse landschap.

 

Zin om de veelzijdige provincie Utrecht vanaf het platteland te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van campings of accommodaties die bij Vekabo zijn aangesloten.


Bekijk alle accommodaties