Menu

Natuur in Zeeland

Ontdek de groene kant van de gastvrije provincie

Prachtige, brede stranden, de uitnodigende gastvrijheid, de heerlijke rust en historische plaatsen; de aantrekkingskracht op Zeeland is groot. Niet voor niets liggen de 'roots' van Vekabo in deze provincie waar het buitenleven veel te bieden heeft. Maar wist je dat de Zeeuwse eilanden naast de weidse stranden ook verrasend groene natuurgebieden kent? We hebben er hieronder enkele uitgelicht. Ga erop uit en ontdek ze zelf.

 

De Zak van Zuid-Beveland

 

 

 

Veel groener dan in de Zak van Zuid-Beveland, één van de oudste polderlandschappen van Nederland, vind je het niet in Zeeland. De bloemrijke dijkjes, gevormd door de eeuwenlange strijd tegen het water, maken het een prachtig fiets- en wandelgebied. De fruitboomgaarden in dit coulissenlandschap vormen samen met de kleine historische gehuchten een schilderachtig geheel en een oase van rust. Meer info 

 

Nationaal Park Oosterschelde

 

 

 

De Oosterschelde is het grootste en meest waterrijke nationaal park van Nederland. Een uniek gebied dat vele gezichten kent door een mix van getijden, zoet en zout water en een rijke flora en fauna, boven én onder water. Bij laagwater spot je er vele vogelsoorten, die leven op en rond het slik. De voormalige veersteigers, kreken en oude karrensporen verwijzen naar het Zeeuwse leven van lang geleden in een ruige omgeving. De verrassend kleurrijke onderwaterwereld is niet voor niets populair bij duikers. De Oosterschelde is op vele manieren te ontdekken: van een begeleide wandeling of vaartocht tot een snorkel- of kayaksafari. Bekijk alle mogelijkheden.

 

Verdronken Land van Saeftinghe

 

 

 

De grootste brakwaterwildernis van Europa, zo wordt het Verdronken Land van Saeftinghe wel eens genoemd. Nergens ervaar je het ritme van het getij en de invloed van de zee en de Schelde zo sterk als in dit oerlandschap. Omdat de vloed er verradelijk snel kan opkomen is een groot deel van Saeftinghe niet vrij toegankelijk. De gidsen van het Zeeuwse Landschap kennen het gebied op hun duimpje en nemen je dan ook graag mee voor een mooie wandeltocht door dit verbluffend mooie gebied. Aanmelden kan bij het bezoekerscentrum of (vooraf) via de website van natuurgebied Verdronken Land van Saeftinghe.

 

De Zwaakse Weel

 

 

 

Ooit was Het Zwake een belangrijke vaarroute tussen de Noordzee en Antwerpen. Na verzanding in de 15e eeuw en de daaropvolgende inpoldering verloor het de vaarfunctie. Resten van de vaargeul zijn nu nog te zien natuurgebied het Zwaakse Weel. Een heerlijk fiets- en wandelgebied. Bezoek ook eens het vlinderbelevingspad van Natuurmonumenten. Hier struin je vanaf het late voorjaar tot aan de herfst tussen bloemen waar het bij mooi weer wemelt van de vlinders, bijen en hommels. Meer info

 

De Schelphoek

 

 

 

Dit vogelrijke krekengebied aan de Oosterschelde ontstond door de grootste dijkdoorbraken tijdens watersnood in 1953. Vandaag de dag is de Schelphoek erg in trek bij vele vogelsoorten. Zo'n 60 soorten leven bijvoorbeeld al in het aangrenzende bos. Staatsbosbeheer heeft een mooie wandelroute uitgezet, rondom de kreek zijn ligweiden aangebracht en ook zwemmen is toegestaan

 

Slot Haamstede

 

 

 

Natuurgebied Slot Haamstede op Schouwen-Duiveland biedt met een sprookjesachtig kasteel, een oud slotbos en een aangrenzend duingebied ideale ingrediënten voor een dag eropuit.

Het kasteel neemt je mee naar de 17e eeuw en de Zeepeduinen is een afwisselend, vogelrijk duingebied waar ook grote dieren als damherten, reeën en shetlandpony's te vinden zijn. In het gebied liggen tientallen bunkers uit de Tweede wereldoorlog, die een thuis bieden voor diverse vleermuizensoorten. Natuurmonumenten heeft twee wandelroutes in natuurgebied Slot Haamstede uitgezet.

 

Informatie over alle Zeeuwse natuurgebieden vind je op de website van VVV Zeeland. Op zoek naar. Zin om het buitenleven van de veelzijdige provincie Zeeland te ontdekken? Boek dan een vakantie bij een van de ruim 200 campings of accommodaties in Zeeland die bij Vekabo zijn aangesloten.


Bekijk alle accommodaties