Menu

Energievergelijken.nl

Contactpersoon Klantenservice
Provincie Noord-Holland
Plaats Amsterdam
Adres Overtoom 16, 1054 HJ

Energie wordt steeds duurder. Om het voordeligste energiecontract te kiezen, is er voor de consument Energievergelijken.nl. Niet alleen contracten met de laagste tarieven, maar ook verschillende soorten energie zijn daar te kiezen. Wil je, net als steeds meer Nederlandse huishoudens, gaan voor een contract met duurzame energie? Energie vergelijk je gemakkelijk op Energievergelijken.nl, waarbij je geholpen wordt door experts bij het vinden van het contract mét de laagste kosten. Zo ben je duurzaam bezig, zonder dat je jezelf in de vingers snijdt qua kosten.

 

Goed nadenken over het energiecontract dat je kiest heeft meerdere voordelen:

 • Je kunt kiezen voor groen en daarmee een klein beetje bijdragen aan het reduceren van de CO2-uitstoot in Nederland en de wereld.
 • Je kunt de laagste tarieven en vaste leveringskosten en de hoogste welkomstkorting kiezen. Op deze manier bespaar jij makkelijk op de vaste lasten.
 • Met de besparing die je doet bij het overstappen van energie, kun je een leuke vakantiebestemming uitzoeken.

 

Naast het kiezen van voordelige en duurzame energie, is het een kunst om zuiniger om te gaan met de energie die je elke dag verbruikt. Dat kan op heel veel verschillende manieren, van heel uitgebreid en ingrijpend, tot klein en simpel. Een aantal tips van Energievergelijken.nl. Ook heel verstandig om te gebruiken als je op vakantie gaat:

 

 • Bevestig radiatorfolie achter de radiatoren, zo gaat er veel minder warmte verloren via de muur. Dat scheelt een hoop aan gasverbruik.
 • Sluit tussendeuren in je woning en verwarm alleen de ruimte(s) die je actief gebruikt. Dat kan een hoop energie schelen.
 • Neem ledverlichting in plaats van gloei- of halogeenlampen. Led is een stuk zuiniger wat betreft stroomverbruik. Zorg er ook voor dat je verlichting uitzet als je een kamer verlaat.
 • Laat opladers en stekkers niet standaard in het stopcontact zitten. Hiervoor vindt sluipverbruik plaats. Het verbruik is niet veel, maar er gaat wel stroom verloren die je niet eens gebruikt.
 • Maak de koelkast en vriezer soms schoon en plaats deze niet op een warme plek in huis. Staat een koelkast volop in de zon, dan kost het het apparaat veel meer stroom om koel te blijven. En zorg ervoor dat de vriezer niet vol zit met ijs - de niet-eetbare variant. Deze ijsvorming in de vriezer zorgt ervoor dat het apparaat harder moet werken om alles bevroren te houden.
 • Ga niet standaard voor de droger, maar hang was soms ook (buiten) op. De droger verbruik redelijk veel stroom. Zonde als het mooi weer is en je geen gebruikmaakt van de zon en de warmte buiten.
 • Laat de woning isoleren; muren, daken, vloeren en gevels, het zijn allemaal delen van het huis die je kunt (laten) isoleren. Er gaat zo minder warmte verloren, en dat kan heel veel gas schelen. Of stroom, als je al gebruikmaakt van een warmtepomp.
 • Neem zonnepanelen: zo kun je gebruikmaken van je eigen opgewekte stroom. Wat je niet gebruikt kan het stroomnet op. Zo maak je de gehele stroommix ook wat groener. Ook tijdens het reizen kan je gebruik maken van speciale zonnepanelen voor caravans en campers.