Menu

Corona update Vekabo gasten

Wat betekent corona voor jouw vakantie?

Update 1 april 2020

 
Door het coronavirus leven we momenteel in een onzekere en kwetsbare tijd. Het virus heeft mogelijk ook gevolgen voor je geplande vakantie bij een van onze 1.200 aangesloten kleine campings, vakantiehuizen, groepsaccommodaties of Bed & Breakfasts. Hieronder geven we alvast antwoord op veelgestelde vragen van gasten. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@vekabo.nl. We proberen je dan binnen 48 uur van een reactie te voorzien.
 

Zijn er Vekabo campings of accommodaties gesloten?

In Zeeland en in Twente moeten alle campings en accommodaties gesloten blijven voor onbepaalde tijd. Dit geldt ook voor campings en, in beperkte mate, voor accommodaties in de regio's Noord-Brabant, Noord-Holland Noord en Zuid-Holland Zuid. In het hele land dienen groepsaccommodaties sowieso gesloten te blijven tot 29 april. In sommige regio's zijn sommige camping en accommodaties wel open. Wel is het zo dat gedeelde sanitair, waaronder afstortplaatsen voor campers verplicht gesloten zijn. Privé sanitair mag wel gebruikt worden, zoals op campings met privé sanitair of in vakantiehuizen en Bed and Breakfasts. Zijn de campings en accommodaties wel open, dan zijn daar maatregelen genomen m.b.t. de hygiëne. Mocht je een vakantie willen boeken (en ben je niet ziek) bij en bepaalde camping of accommodatie, neem dan voor de zekerheid wel even contact op voordat je boekt. Dan weet je zeker of je terecht kan en wat de genomen maatregelen zijn.
 

Ik heb geboekt, kan ik mijn boeking annuleren?

Annuleren kan altijd. Er kunnen wel kosten aan verbonden zijn. Dat ligt er aan of je een annuleringsverzekering hebt en zo ja wat de voorwaarden daar van zijn. Heb je geen annuleringsverzekering dan kan het toch zijn dat je een deel van het aanbetaalde bedrag terug krijgt. Die informatie is te vinden in de voorwaarden van de betreffende camping of accommodatie. 
 

Kan ik een boeking verplaatsen?

De mogelijkheden voor het verplaatsen van een boeking kun je bespreken met de eigenaar van de camping of de accommodatie. Dat is mede afhankelijk van de beschikbaarheid.


Hoe zit het met de veiligheid op de campings of accommodaties?

De eigenaren van Vekabo campings en accommodaties hebben diverse maatregelen genomen voor een optimale veiligheid van hun gasten, het personeel en zichzelf. Zo wordt het privésanitair extra schoongemaakt (gedeeld sanitair is gesloten), zijn er extra gedragsregels voor gasten en is het personeel (indien van toepassing) geïnstrueerd. Campings/accommodaties hebben normaal gesproken voldoende desinfecterende zeep en handgel voorradig, maar het is aan te raden dit voor de zekerheid zelf ook mee te nemen.
Ten slotte wordt er van jezelf verwacht dat je de belangrijkste maatregelen van het RIVM om verspreiding van het virus te voorkomen volgt:

  • Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter)
  • Vermijd sociale activiteiten en groepen mensen
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt