Nederlands English Deutsch
 

Ondernemersinformatie

Wat is VEKABO

VEKABO is een vereniging van eigenaren van vakantieverblijven, logies en ontbijt, groepsaccommodaties en kampeerbedrijven op het platteland; zowel in Nederland als in het buitenland. De naam verwijst naar de oorsprong van de vereniging (Vereniging voor Kampeerboeren). Al geruime tijd hoeven kampeer- en logeerbedrijven echter niet meer aan een boerderij te zijn verbonden om lid van onze vereniging te kunnen worden. VEKABO is daarom tegenwoordig een merknaam.

Momenteel kent VEKABO ongeveer 1100 bij haar aangesloten ondernemingen, die meer dan 1600 accommodaties aanbieden. Dit aantal groeit sterk

 

vekabo.vakantieverblijf vekabo.camping overzicht vekabo.logies en ontbijt

 

De vereniging

VEKABO Nederland is een overkoepelende vereniging. Ze is onderverdeeld in een zestal onderliggende regionale verenigingen, die volledig zelfstandig zijn, elk met een eigen bestuur. Het bestuur van VeKaBo Nederland wordt gevormd door afgevaardigden van de regio's. Voordeel van de regionale structuur is dat de leden in veel gevallen terug kunnen vallen op collega accommodatieverschaffers uit de buurt.

Wat VEKABO voor haar leden doet

De belangrijkste doelstellingen van VEKABO Nederland zijn belangenbehartiging, dienstverlening en promotie ten behoeve van de leden. VEKABO mengt zich echter niet in de wijze waarop u uw bedrijf runt.

Belangenbehartiging:

VeKaBo maakt zich sterk voor de belangen van onze leden richting gemeenten, provincies en de landelijke overheid. Tevens hebben we zitting in diverse commissies, samenwerkingsverbanden, werkgroepen, enz.

Deskundigheidsbevordering

De regionale verenigingen organiseren informatieve bijeenkomsten. Daar zijn regelmatig ook deskundige sprekers, die inleidingen verzorgen; bijvoorbeeld gericht op het verbeteren van het ondernemerschap. Deze bijeenkomsten zijn ook een goede gelegenheid om met collega's van gedachten te wisselen en kennis / ervaring uit te wisselen.

Regelmatig ontvangen leden nieuwsbrieven; vol informatie, tips en belangrijke mededelingen.

Bovendien bevat de website van VEKABO een uitsluitend voor leden toegankelijk intranet. Daarop is informatie beschikbaar over tal van relevante onderwerpen.

Promotie:

VEKABO promoot naar consumenten, die er voor langere of kortere tijd tussenuit willen, het kleinschalig logeren en kamperen op het platteland. We hebben daartoe contacten met verschillende consumentenbladen, die in iedere uitgave over VEKABO publiceren. Ook is VEKABO vertegenwoordigd op belangrijke consumentenbeurzen zoals bijvoorbeeld de Vakantiebeurs in Utrecht, de Caravana in Leeuwarden, de ANWB kampeerdagen en de Vakantiesalon in Antwerpen.

vekabo.beurs   Voorkant gids.JPG   vekabo.bedrijf van het jaar.boer jos

VEKABO geeft jaarlijks de gids ‘Charmante Plattelandsaccommodaties’ uit. In de gids ‘Charmante Plattelandsaccommodaties’ zijn alle aangesloten leden met hun bedrijf vermeld. Ook is het voor leden mogelijk een advertentie van het eigen bedrijf in de gids te plaatsen. De gidsen worden verkocht op de bovengenoemde beurzen, in ANWB winkels en VVV's, door de aangesloten leden en via onze eigen web shop.

Tevens is er de VEKABO website; HET platform voor consumenten die op zoek zijn naar charmante plattelandsaccommodaties. Ook op deze website - waarvan bovendien een Duits- en Engelstalige versie bestaat - zijn alle aangesloten leden met hun bedrijf vermeld. Bij hun vermelding op de VEKABO-site is onder meer een link naar hun eigen site aangebracht.

Voordelen:

VEKABO heeft (financiële) afspraken met de een aantal bedrijven. Leden van VeKaBo profiteren daardoor van aantrekkelijke kortingen op hun gewone tarieven en kunnen zodoende een gedeelte van de lidmaatschapskosten terug verdienen. Het betreft onder meer:

  • Wildkamp: Groothandel voor Technische artikelen;
  • Sligro: Food & Non-food producten;
  • C-mark B.V (voorheen KBBL), Acquatrust en Aquaassistance: Legionella preventie en beheer;
  • Videma: Het doorgeven en vertonen van tv-beelden.

Tevens ontvangen alle leden gratis een aantal exemplaren van de VEKABO gidsen. Door die aan gasten te verkopen kan ook een deel van de lidmaatschapskosten worden terug verdiend.

Lid worden:

U kunt lid worden van VEKABO wanneer u logies en ontbijt aanbiedt, een vakantieverblijf of groepsaccommodatie verhuurt en/of niet meer dan 60 kampeerplaatsen exploiteert. Uw bedrijf dient gelegen te zijn in het landelijk gebied en te voldoen aan de volgende kernwaarden: rust, ruimte, gastvrijheid, persoonlijke aandacht, natuurlijk/landschappelijke uitstraling, authenticiteit en kwaliteit.
 VEKABO hanteert hiertoe kwaliteitsnormen. Uw bedrijf dient aan deze normen te voldoen om lid te kunnen worden. Op deze manier waarborgt VEKABO de kwaliteit van de bedrijven die zijn aangesloten.

Bedrijven die in Nederland zijn gesitueerd worden altijd lid van een regionale vereniging; bedrijven in het buitenland kunnen zich aansluiten bij VEKABO Nederland. Wilt u als accommodatieverschaffer lid worden, dan kunt u contact opnemen met de hieronder genoemde contactadressen.

VEKABO Zeeland     Provincialeweg 29      4503 GD Groede      0117-381.671    
VEKABO Brabant     Burg. Aartslaan 47     5571 TR  Bergeijk     0900-3336668 (€ 0,20 per minuut)   e-mail
VEKABO Limburg     Haag 41     5815 CB  Merselo-Venray     0478-541.391    
VEKABO Noord en Oost     Amerweg 54     9444 TG Grolloo     0592-501.156   e-mail
VEKABO De Hollanden     Boekel 22     1921 CE Akersloot     072-533.0109    
VEKABO Utrecht Gelderland     IJsselweg 5     6998 CD Laag-Keppel         e-mail
VEKABO Nederland     Amerweg 54     9444 TG Grolloo     0900-3336668 (€ 0,20 per minuut)    e-mail 

Lid worden kan gedurende het hele jaar. Na toelating wordt uw bedrijf direct op onze website geplaatst. Indien u zich vóór 1 juni aanmeldt wordt uw bedrijf in de gids(en) van het daarop volgende kalenderjaar vermeld. Leden die zich na 1 juni aanmelden kunnen niet meer in die gids worden opgenomen. Totdat uw bedrijf in de gidsen is vermeld, wordt het tevens opgenomen in de rubriek nieuwe leden op de homepage van onze website.