Nederlands English Deutsch
 

De naam van... camping de Warnstee 12-05-2015

denaamvan1000px

De naam van... camping de Warnstee

'Waar alles mag en niets hoeft!'

Sommige VEKABO-campings hebben zo’n bijzondere naam, wat is het verhaal daar achter? Dit keer Camping en B&B de Warnstee, gelegen op het platteland van de Achterhoek in het dorpje Wichmond (gemeente Bronckhorst).

In 1999 zijn Evert en Simone Rozendaal begonnen met hun camping. Evert vertelt: “Wij hadden in die tijd een varkensbedrijf. In 1998 was onze streek in de ban van de varkenspest. Ons bedrijf ontsprong gelukkig de dans maar de overheid kwam met een regeling waarna wij besloten te stoppen met het varkensbedrijf en een kleinschalige camping te beginnen. De zoektocht naar een naam begon. De gemeentegrens van de twee gemeenten Warnsveld en Steenderen liep altijd al precies over ons erf. Je kunt je voorstellen dat dit vroeger al eens tot problemen heeft geleid. Tot welke gemeente hoorde dit erf? Wie zijn de dorpsgenoten? Erf Warnstee heeft dan ook altijd open gestaan voor verschillende dorpen, bewoners en culturen. Dat is misschien wel de reden waarom de familie Rozendaal altijd geïnteresseerd is in mensen en andere culturen. Mijn schoonvader heeft toen de naam WARN en STEE op twee zuilen voor ons huis bedacht als naam voor de camping.”

De naam van_Warnstee2

Energieke camping zonder energiekosten

Vandaag de dag herbergt de camping 30 ruime plekken met kunstgras onder de voortent inclusief  water met afvoer en een stroomaansluiting van 6 ampère. Het sanitair wordt verwarmd met groene energie verwarmd door middel van zonnepanelen op het dak. Samen met de zonneboiler en heatpipes maakt dat de Warnstee tot een van de groenste campings van Gelderland. Op de camping is ook een recreatiezaal aanwezig waar de gasten graag vertoeven. De fietsen kunnen overdekt binnen staan. De auto’s staan niet op het veld maar op een parkeerplaats, zo kunnen de kinderen lekker rustig op het veld spelen in de schommel, het speelhuisje of zandbak. Gasten die zelf geen kampeermiddelen hebben, kunnen de caravan huren of gebruik maken van een van de kamers in de B&B.

Simone vertelt: ‘We hebben zelf twee Friese paarden die we voor de janplezier kunnen zetten. Met deze koets kunnen we onze gasten op een speciale manier van de Achterhoek laten genieten. Ook zijn er in de omgeving genoeg wandel- en fietsroutes. Ons ‘Frituuruurtje’ is een begrip op de camping. Zondagmiddag om 17.30 uur staat in de kantine of bij mooi weer buiten de frituur klaar en kunnen gasten genieten van een lekker patatje of iets anders van de kaart. Kortom, we hebben verschillende activiteiten op onze camping. Vandaar die ‘energieke’ camping maar ons motto blijft alles mag en niks hoeft, het is tenslotte uw vakantie!’

Camping en B&B Warnstee
Lankhorsterstraat 34
7234 ST Wichmond

De naam van_Warnstee4