Nederlands English Deutsch
 

De naam van...camping Siebieverden 28-08-2015

De naam van...camping Siebieverden  denaamvan300px

Sommige VEKABO-campings hebben zo’n bijzondere naam, wat is het verhaal daar achter? Dit keer camping Siebieverden. Een camping met een kleine tongbreker als naam.

Camping Siebieverden ligt in het plaatsje Laag-Keppel, tussen Doesburg en Doetinchem, in de Achterhoek. Het landschap in de Achterhoek wordt vaak omschreven als een coulisselandschap. Waar verschillende soorten landschap wisselen elkaar af als decors op een groot toneel.

De camping is van het echtpaar Freek en Silvia Frederiks. Silvia vertelt: "De camping is vernoemd naar onze boerderij. Iedere boerderij in onze omgeving heeft een eigen naam. Onze boerderij heet ‘Siebieverden’. Wij hadden een akkerbouwbedrijf en teelden aardappelen, bieten, tarwe, uien en mais. In 2001 zijn we gestopt met de activiteiten in de akkerbouw. Twee jaar later zijn we gestart met onze camping, die we dezelfde naam gegeven hebben als de boerderij. De schuren, die vroeger gebruikt werden voor de opslag van de producten en om de landbouwmachines te stallen, worden nu gebruikt voor de stalling van fietsen, boten, vouwwagens, campers en caravans."

Doorwaadbare plaats

Freek: "We hebben de naam dus niet bedacht. Maar we hebben een beetje gespeurd naar de herkomst van de naam en we hebben wel wat kunnen achterhalen. ‘Verden’ is een verbastering van voorde. Voorde betekent doorwaadbare plaats in de rivier. Dit komt in meerdere plaatsnamen voor zoals Vorden, Westervoort en Amersfoort. De naam komt al sinds de vijftiende eeuw al op de kaart voor. Het ‘bie’ is dialect voor bij. Vroeger gingen de mensen niet door de hoofdader van een rivier maar bij de voorde. ‘Sie’ is een synoniem voor laaggelegen. De afgelopen eeuwen liep de Oude IJssel meanderend door het landschap. Waarschijnlijk lag de plek waar wij nu wonen, vroeger naast of bij die doorwaardbare plaats in de rivier. De Oude IJssel vindt zijn oorsprong in Duitsland in Iesselbrug en is een ader van de Rijn. Een campinggast vertelde ons dat de naam vanuit het Duits ook de Siebende dus zevende doorwaardbare plek kan zijn. Onze boerderij ligt op een natuurlijke verhoging in het landschap."

Zonneboiler

Camping Siebieverden is ruim van opzet en beschikt over 20 royale kampeerplekken voor caravans, campers, vouwwagens en tenten. Alle kampeerplekken zijn voorzien van aansluitingen voor elektriciteit. De camping heeft een eigen parkeerplaats met voldoende plekken. De recreatie beschikt over tijdschriften, boeken en folders en wordt ook gebruikt als Rustpunt.nu. Gasten kunnen hier zichzelf van koffie, thee en ijs bedienen.

De naam van_Siebieverden1

De naam van_Siebieverden2

Skelters

Bij de camping ligt ook een romantische cottagetuin met diverse tuinkamers en een prachtige vijver en een grote variatie aan planten. Natuurlijk biedt de camping ook veel speelmogelijkheden voor kinderen, vertelt Silvia: "Zo hebben we twee trampolines, een zandbak, schommel, glijbaan, wipwap en een pipowagen waar speelgoed in ligt. Regelmatig stoken we een kampvuur op om gezamenlijk broodjes, popcorn of marshmallows te bakken. Ook in de omgeving is voor onze gasten genoeg te doen. Er lopen verschillende wandel- en fietsroutes langs de camping en in de Oude IJssel, die op ongeveer 10 minuten afstand ligt, is het heerlijk kanoën."

Kortom, reden genoeg voor een verblijf op Camping Siebieverden. Nu alleen nog even de naam een paar keer hardop achter elkaar opzeggen!

Camping Siebieverden
IJsselweg 5
6998 CD Laag-keppel
Telefoon: 0314 381289
Mobiel: 06 52065883