Nederlands English Deutsch
 

Logeerbedrijf van het jaar

De Martiene Plats van de familie van Osch-Bexkens in Venray-Merselo (Limburg) VeKaBo Logeerbedrijf 2012

Ieder jaar ontvangt één VEKABO accommodatie de titel ‘Beste logeeraccommodatie van het jaar’. Uit de zes nominaties gaat deze titel in 2012 naar De Martiene Plats in de Limburgse Peel. Dit werd op negen januari 2013 bekend gemaakt tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht door boer Martin en zijn Wilma, bekend van het Tv-programma Boer zoekt Vrouw.

groepsfoto

De Martiene Plats

Genomineerd voor de regio Limburg en gelegen in De Peel nabij Venray biedt De Martiene Plats een variëteit aan mogelijkheden voor haar gasten. De vakantieboerderij beschikt over de Bed & Breakfast ‘Op Stal’ waar zowel zakelijke als toeristische gasten terecht kunnen, maar ook over vakantieappartementen en een luxueuze groepsaccommodatie. Er is gezelligheid, er is rust en de boerderij ligt te midden van prachtige natuur.

Selectie

Een onafhankelijke jury nomineert per regio een logeeraccommodatie uit een selectie van logeeraccommodaties. Die selectie komt tot stand door voordrachten van de gasten van VEKABO logeeraccommodaties. Via de VEKABO website en de VEKABO gids kunnen zij hun favoriete accommodatie voor de titel ‘Beste VEKABO logeeraccommodatie’ aandragen. Voor de nominatie wordt tevens de uitstraling en gastvrijheid van de accommodatie beoordeeld. Dit wordt gedaan tijdens de laatste fase van de selectieprocedure wanneer een ‘mystery guest’ de genomineerde accommodaties bezoekt.

De Genomineerden

De Martiene Plats liet vijf regio’s en genomineerden achter zich toen zij het predicaat van Beste VEKABO Logeeraccommodatie van 2012 won. Een overzicht van de overige genomineerden in deze wedstrijd:

Zeeland: ‘Uitspanning Oranjezon’, uit Vrouwenpolder

uitspanning oranjezon

Uitspanning Oranjezon ligt dicht bij het strand en aan de rand van voormalig waterwingebied Oranjezon. Deze logeeraccommodatie ligt tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle in, omringd door een groene omgeving. Familie de Bruijn biedt hier naast een restaurant en een mini-camping met vijftien kampeerplaatsen, ook twee vakantiewoningen, een Pipo de Clown-woonwagen en een chalet.

 

 

Noord-, en Zuid Holland en de Wadden: 'De Kriekenboogerd', uit Oud Beijerland

Kriekenboogerd

Plattelandscamping en Bed & Breakfast De Kriekenboogerd van familie Van der Pligt ligt in Oud Beijerland, nabij De Hoeksche-Waard. De Bed & Breakfast beschikt over vijf kamers met uitzicht op de weilanden. Het kampeerterrein heeft 27 staanplaatsen, een camperplaats en trekkershutten. De Kriekenboogerd biedt daarnaast alle faciliteiten voor een zakelijk verblijf.

 

 

Brabant: 'De Hollandershoeve', uit Reusel

Hollandershoeve

De Hollandershoeve uit het Noord-Brabantse Reusel bestaat uit een nieuwe en ruim opgezette logeerboerderij voor logies met ontbijt en kan gebruikt worden als luxe groepsaccommodatie voor grote groepen. De accommodatie van Familie Lavrijsen bestaat uit elf verschillende kamers, variërend van tweepersoonskamers tot een studio voor vier tot zes personen.

 

 

Noord- Oost Nederland: 'Hondelhoeve', uit Eext

Hondelhoeve

Op de Hondsrug in Drenthe ligt aan de rand van Eext ‘De Hondelhoeve’ van Richard en Jolanda van der Hulst. Deze verblijfsaccommodatie beschikt over twee vijfsterren groepsaccommodaties en vijf vakantiehuisjes met een weids uitzicht over het landschap. Groepsaccommodatie ‘t Erf is geschikt voor maximaal 32 personen. Accommodatie 't Veld biedt ruimte aan 17 personen.

 

 

Utrecht-Gelderland: 'Recreatieboerderij Erve ’t Byvanck', uit Beltrum

Erve Bijvanck

Recreatieboerderij ‘Erve ’t Byvanck’ van de Familie Gerritsen uit Beltrum ligt in de Gelderse Achterhoek nabij de Duitse grens. Het idyllische erf kenmerkt zich door rust, ruimte en gemoedelijkheid. De boerderij bestaat uit vier Bed & Breakfast kamers met ieder een eigen thema, een groepsaccommodatie voor maximaal 15 personen en een camping met 35 staanplaatsen.

 

 

Intussen is de eerste 'ronde' van de verkiezing van VeKaBo Logeerbedrijf van het jaar 2013 al weer gestart. Ook u kunt een VeKaBo logeerbedrijf voordragen als u van mening bent dat een door u bezochte groepsaccommodatie, vakantiehuisje, appartement, (sta)caravan of logies/ontbijt voor deze titel in aanmerking komt. Dit kan tot 1 november 2013 door het invullen van het daartoe bestemde formulier in de VeKaBo gids of via deze website. U maakt dan kans op een waardebon van 50 euro, te besteden bij een van de genomineerde logeerbedrijven.