Nederlands English Deutsch
 

Camping van het jaar

Genomineerden VEKABO Camping van het jaar 2014 bekend!

De zeven genomineerden voor de verkiezing VEKABO Camping van het Jaar 2014 zijn bekend! VEKABO, de vereniging voor charmante plattelandsaccommodaties, organiseert jaarlijks een spannende verkiezing waarbij regionale winnaars strijden voor de landelijke titel.

De gasten van de camping spelen daarbij een belangrijke rol: zij dragen campings aan die zij hebben bezocht en die volgens hen in aanmerking komen voor de titel. Dit geven de kampeerders door via de site of het evaluatieformulier in de VEKABO-gids ‘Charmante plattelandsaccommodaties’.

De onafhankelijke jury heeft uit de bijdragen van de gasten per regio een genomineerde gekozen. Deze regionale winnaars strijden voor de landelijke titel VEKABO Camping van het Jaar. De jury lette behalve op stemmen van de gasten ook op de algemene uitstraling van de camping.

Door naar landelijke verkiezing

Voor de genomineerde campings breken nu spannende tijden aan. Als regionale winnaars nemen zij deel aan de landelijke verkiezing. Komende weken bezoekt een mystery guest de campings om deze kritisch te beoordelen en om de sfeer te proeven… De uiteindelijke winnaar wordt volgend jaar bekend gemaakt, natuurlijk op feestelijke wijze!

De volgende zeven campings (van links boven naar rechts onder) zijn door de jury genomineerd:

collage genomineerden

 

  • Regio Noord- Zuid Holland en de Wadden

Camping De Nesse van John en Nathalie Adrichem in Limmen

Op minicamping de Nesse kunt u comfortabel kamperen in een groene omgeving maar zonder boerderij. Wij willen ons onderscheiden in kwaliteit en leggen daarom de lat hoog. Alle 20 plaatsen zijn voorzien van een handig tegelplateau, een comfortzuil en wifi. Het sanitair ziet er bijna net zo uit als thuis. Daarnaast hebben we een blokhut te huur. Na 18 jaar ervaring hebben we er bewust voor gekozen voor alleen toeristische plaatsen op de camping. U vindt bij ons dus geen grote groepen, seizoenplaatsen of werknemers. Op de camping vindt u alleen toeristische plaatsen, dat komt de vakantie sfeer ten goede en maakt de sfeer uniek!

  • Regio Limburg

Camping Aan de grens van Frank en Gabriëlla de Wit in Swalmen

Camping Aan de Grens is een gezellige boerderijcamping gelegen in midden Limburg aan de Duitse grens. Het campingterrein is verdeeld over vier veldjes en biedt plaats aan 40 kampeermiddelen.
Vanwege de unieke en bosrijke omgeving is het een camping voor de 45 plus groep die rust zoekt en direct vanuit de camping prachtige wandel- en fietstochten kan maken. Naast de camping wordt op het bedrijf Limousin rundvee gefokt en vindt er aspergeteelt plaats.

  • Regio Brabant

Minicamping 't Huukske van Jos en Nel van Wal in Diessen

Kom genieten van de Brabantse gemoedelijkheid op camping ’t Huukske. Onze minicamping met 25 verharde plaatsen is ideaal voor rustzoekers, natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Daarnaast hebben we ook een trekkershut. ’t Huukske biedt onder andere een nieuw verwarmd toiletgebouw, gratis warm water, gratis wifi en twee mooi verlichte jeu de boules banen. Voor de kinderen is er voldoende speelruimte en hebben we speeltoestellen, trampolines, een zandbak en een weide met kleinvee. Genoeg te doen dus! U bent van harte welkom op onze minicamping.

  • Regio Utrecht – Gelderland

Camping Boerderij Hazenveld  van Piet van de Geer en Marianne Hoekstra in Kockengen

Boerderij Hazenveld mini-camping/Boertel-B&B*** is een ideale uitvalsbasis om het Groene Hart te ontdekken. Ervaar de rust van het platteland, met diverse grote steden dichtbij. De camping bestaat uit kleine veldjes en plekken met polderzicht. Elke plaats heeft eigen elektra, waterkraan en vuilwaterafvoer. Ruim, comfortabel sanitair met vloerverwarming en zonder muntautomaten. Op het trekkersveld staan voor de tentkampeerders een paar picknicktafels onder de appelbomen. ’s Morgens bakken we op bestelling lekkere broodjes en zijn er gratis leenkranten. Van mei tot november lopen de koeien buiten in de polder. Ga dan gerust een keertje mee met Boer Piet om de koeien te melken.

  • Regio Zeeland

Camping De Boshoek van de familie van de Putte in Serooskerke

Camping de Boshoek is een sfeervolle boerderijcamping, deels gelegen in een hoogstam fruitboomgaard. De verschillende veldjes, de doorkijkjes naar het land en de gezellige ontspannen sfeer maken de camping zo bijzonder. Vanwege de kleinschaligheid is het een prima plek voor de kleintjes. Zij vinden het heerlijk om lekker buiten te spelen op één van onze speeltoestellen of een ritje te maken op onze pony. De prachtige landelijke omgeving en de mooie schone zandstranden zullen u de kans geven de rust te vinden die u zoekt.

  • Regio Noord Oost Nederland

Camping Drentsheerlijk van Martin en Winnifred Meerman in Geesbrug

Camping Drentsheerlijk is een zeer fraaie, parkachtig aangelegde camping in het prachtige landschap van Zuidoost Drenthe. De camping is alles behalve ‘mini’ te noemen en kenmerkt zich door ruime plaatsen met veel privacy, een zeer gevarieerd en alom aanwezig groen en een uitgebreide boomgaard. Verder hedendaagse faciliteiten zoals gratis draadloos internet en moderne sanitaire voorzieningen. Er worden verse jams gemaakt met aardbeien, bramen, pruimen en verschillende soorten bessen en er zijn kippen, konijnen, schapen, geiten en paarden. Bijzondere details maken een verblijf op de camping tot een waar genoegen voor rustzoekers, actieve wandelaars, fietsers en jonge gezinnen.

Camping Het Klaverblad van Bert en Gerrie Hulsbergen in Den Nul

Camping Het Klaverblad ligt in een prachtige omgeving tussen de Veluwe, de Sallandse Heuvelrug en de Hanzesteden Deventer en Zwolle. Met de veerbootjes bent u zo op de Veluwe. Het landschap is afwisselend: landgoederen, bossen, akkers, water, weilanden en prachtige doorkijkjes. Onze camping ligt tussen de dorpen Olst en Wijhe aan de rand van Nederlands mooiste rivier de IJssel.  De camping biedt ruime kampeerplekken en heeft een apart veld voor tenten. Verder beschikt de camping beschikt over een prachtig verwarmd sanitair gebouw en een recreatieruimte met twee terrassen waar het goed toeven is. Het Klaverblad staat voor gastvrij, gemoedelijk, persoonlijk en een zeer goede service!

 

VEKABO staat voor ruim 1.600 charmante plattelandsaccommodaties verspreid door heel Nederland. Het aanbod is gevarieerd: van boerderijbedrijven met vee- akker- of tuinbouw, tot fruittelers en particulieren die het leuk vinden om kampeerders op hun camping te ontvangen. Rustige minicampings, omgetoverde hooibergen, pipo-wagens of compleet ingerichte safaritenten… Wat je ook zoekt, je vindt het bij een van de aangesloten VEKABO plattelandsaccommodaties. Allemaal landelijk, karakteristiek en charmant

Intussen is de eerste 'ronde' van de verkiezing van de VEKABO camping van het jaar 2015 al weer gestart. Ook u kunt een VEKABO camping voordragen als u van mening bent dat een door u bezochte camping voor deze titel in aanmerking komt. U maakt dan kans op een gratis weekend kamperen op de beste VEKABO camping van het jaar.